maandag 21 oktober 2013

Hollandse biefstuk in Argentijnse marinade op een salade van gegrilde asperges

Een vorstelijk combinatie!
  Ingrediënten voor 4 personen:
  • 4 biefstukken.
Marinade:
  • 1 bosje fijngehakte peterselie,
  • 5 teentjes knoflook, geperst,
  • 125 ml extra vergine olijfolie,
  • 3 el rode wijnazijn, 3 tl citroensap,
  • 1 tl zout,
  • 1/2 tl gemalen zwarte peper,
  • 1/2 tl cayennepeper

Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en laat even intrekken.Marineer de biefstukken in de marinade.
Bak de biefstukken zoals u ze wenst, wikkel ze in aluminiumfolie.
Houd warm op 50 graden in de oven. 

Salade van gegrilde asperges
Ingrediënten:
  • 250 gr. groene
  • 250 gr. witte asperges,
  • olijfolie,
  • citroensap,
  • Parmezaanse kaas,
  • grof zeezout

Schil de witte asperges en snijd het houtachtige uiteinde van de asperge.
Snijd of breek het houtachtige uiteinde van de groene asperges. Kook de witte asperges 8-10 minuten in weinig water met zout. Giet de asperges af en laat goed uitlekken. Schenk de olijfolie in een wijde schaal. Schep de witte en groene asperges door de olijfolie zodat ze met een dun laagje zijn bedekt. Snijd de asperges in stukken of staafjes. Verhit de grillpan. Gril de groene asperges in 8-10 minuten en de witte asperges in 4-5 minuten rondom beetgaar. Bestrooi met zeezout en Parmezaanse kaas en serveer direct.

Leg de biefstukken op 4 voorverwarmde borden samen met de asperges. Schep op de biefstukken nog een beetje marinade.  

 

 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten