zondag 3 november 2013

Overheerlijke Italiaans gehaktbrood



Hiermee gaat u zeker scoren!

 



Ingrediënten recept:

750 gram rundergehakt
175 gram belegen geraspte kaas
2 gesnipperd ui
¾ rode paprika in stukjes
¾ groene paprika in stukjes
50 gram gedroogde tomaten in olie, in stukjes
50 gram olijven zonder pit in vieren
2 eetlepel Italiaanse kruiden
2 eieren
peper, zout
3 eetlepels gebuild of volkoren tarwemeel
ingevet cakeblik 




Recept bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 c.
Kneed gehakt, kaas, ui, paprika, tomaatjes, olijven, Italiaanse kruiden, eieren, peper en zout goed door elkaar.
Kneed het meel er op het laatst door.
Vul het ingevette cakeblik met het gehaktmengsel en bak het 40 min. in het midden van de oven.
Haal het cakeblik uit de oven en giet overtollig vocht af.
Keer het blik voorzichtig om op de bakplaat en zet het gehaktbrood nog 10-15 min. terug in de oven.



Voor de tomatensalsa:

Meng 6 gesneden tomaten met 2 gesnipperde rode uien.

Wat bieslook, peper, zout, klein beetje verse koriander en ketchup naar smaak toevoegen en klaar is uw salade.





Heerlijk..met vers stokbrood erbij.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten