zondag 7 december 2014

Kipfilet in tomaten-chocolade kaneelsaus



Het ziet er misschien een beetje raar uit..maar is zooo lekker..niet normaal meer!

Een Peruaans recept!

4 kipfilets á 100 gr
peper, zout
1 ui, gesnipperd
1 pakje gezeefde tomaten (500 gr)
25 gr extra bittere chocolade aan stukjes gebroken
100 gr gepelde gemengde noten, fijn gehakt.
50 gr boter
1 teentje knoflook, geperst
2 theelepels kaneel
1 theelepel ketoembar (koriander)
1/2 theelepel chilipoeder
1 kippenbouillontablet
50 gr rozijnen, gewassen
11/2 dl slagroom
3 takjes peterselie

Wrijf de kipfilets in met peper en zout en snij in stukjes.
Verhit de boter in een braadpan of tajine bak de kippenstukjes in ± 5 minuten rondom bruin en neem ze uit de pan.
Bak de ui samen met de geperste knoflook ± 3 minuten.
Voeg de kaneel, de ketoembar en het chilipoeder toe en bak dit al roerend ± 1 minuut.
Voeg de gezeefde tomaten, de chocolade en het bouillontablet toe, breng het mengsel aan de kook en laat het zonder deksel en onder af en toe roeren ± 3 minuten inkoken.
Roer de rozijnen erdoor.
Leg de kip weer in de saus en laat ze zonder deksel op zacht vuur in ± 8 minuten gaar worden.
Hak de peterselie en roer deze, samen met de gehakte noten door de saus (houdt wat noten achter voor de garnering)
Garneer af met de achtergehouden noten. Lekker met gekookte rijst.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten