woensdag 16 december 2015



Een toppertje!

Echt genieten!

 Albondigas

 Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
700 gram gehakt
5 knoflookteentjes
1 ei
Zout
Paneermeel
Bloem
olijfolie
2 grote uien
4 rijpe tomaten
1 pakje tomata frito
Half rood pepertje
2 takjes tijm
2 el appelstroop
2 el balsamicoazijn
1 blokje rundvleesbouillon
Half bosje peterselie
Olijfolie
Zeezout
Mespuntje nootmuskaat



Meng het gehakt met twee geperste knoflooktenen, ei, zout en paneermeel.
Maak balletjes zo groot als een ping pong balletje.

Strooi hier wat bloem overheen. Rol vervolgens de balletjes een voor een door de bloem. Verhit olie in een braadpan. Braad de balletjes rondom aan. Haal de gehaktballen uit de pan en zet even apart. Voor de saus: hak de uien fijn. Snij de overige knoflooktenen in dunne plakjes. Snij de tomaten in stukjes en snij het pepertje heel erg fijn. Doe wat olijfolie in de braadpan. Fruit de gehakte ui glazig. Voeg knoflook en het pepertje erbij.

Voeg de gehaktballen bij het mengsel en bak mee. Voeg de tomatenstukjes voorzichtig door het mengsel. Voeg vervolgens de tomato frito toe. Verkruimel het bouillon tablet over het mengsel en voeg de blaadjes van de tijm toe. Dan eetlepel balsamico azijn toevoegen samen met twee eetlepels appelstroop en mespunt nootmuskaat. Breng alles aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Serveer de abondigas in een schaal. Strooi de geknipte peterselie er over heen. Lekker met warm brood.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten