zondag 3 november 2013

Nieuwe haring in bietencreme

Haring, Haring...het zilver van de zee!



 


  • 3 Hollandse Nieuwe voor het recept en 1 extra om zo op te eten
  • 1 grote gekookte rode biet
  • halve ui gesnipperd
  • 1 Granny Smith geraspt
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 8 steeltjes bieslook en 8 steeltjes voor te garneren
  • peper en zout 
 
Voor de crème:
Schil de rode biet en snijd hem in kleine stukjes. Doe de stukken in de keukenmachine en draai de stukken een beetje fijn. Voeg vervolgens de crème fraîche toe en draai nu nogmaals tot er een mooie fijne crème ontstaat. Breng deze crème op smaak met wat zout en peper. Verdeel de bietencrème over 4 grote cocktailglazen en zet deze weg in de koelkast.
 
 
Snijd de staarten van de Hollandse Nieuwe af en snij deze in kleine stukjes. Meng de stukjes haring samen met de gesnipperde ui, geraspte Granny Smith en het bieslook.
 
Verdeel het haringmengsel in vieren en schep de haringtartaar op het bietenmengsel in de glazen.
 
Serveer dit gerecht koud en garneer deze nog met het overgebleven bieslook.
 
Een haring mag ook aan wal zwemmen: witbier en sherry gaan prima samen met de romige, zilte en malse haring. Toch liever wijn? Probeer een muscadet uit de Loire of een chardonnay.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten