Heerlijk fris en feestelijk nagerecht! |
1
pak After Eight
400
gr. chocolademousse (of maak deze zelf)
Aardbeien
Poedersuiker
Lint
ijsbolletjes tang
Schep bolletjes van de chocolademousse op vier bordjes. Zet
de after eight er in een vierkantje omheen (zie foto). Decoreer en zet vast met
het lint. Garneer af met een aardbei en de poedersuiker.
Chocolade mousse
60 gram witte chocolade
150 gram slagroom
25 gram suiker
1 blaadje gelatine
2 eieren
water
Laat de gelatine ongeveer 5 minuten weken in koud water. Breek de chocolade in kleine stukjes boven een kom en laat deze smelten in de magnetron. Knijp de gelatine goed uit en los deze op in een eetlepel heet water en roer dit door de gesmolten chocolade. Klop de eierdooiers op met de suiker. Roer het eigeelmengsel door de chocolade en laat het mengsel even afkoelen. Klop de slagroom op, niet te stijf en spatel deze door het chocolademengsel. Klop het eiwit stijf en spatel deze door het chocolademengsel. Verdeel de chocolademousse over 5 kleine dessertglazen en laat deze minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten