Een pan vol nostalgische smaken |
Stoofpot van “vergeten groenten”.
Voor 4 personen
1 kg stoofvlees
2 uien
1 teen knoflook
1 grote pastinaak
4 aardperen (bestellen bij groenteboer)
1 winterwortel
350 ml lekkere rode wijn
4 dl water
50 gr boter
Zout en peper
1/2 tl tijm
2 laurierblaadjes
1 vleesbouillontablet
2 el maïzena
Bereiding
Snijd het stoofvlees in dobbelstenen. In braadpan boter verhitten en vlees rondom bruin bakken. Uien, knoflook pellen en snipperen. Pastinaak en aardperen schillen en in dobbelstenen snijden. Wortels schoonmaken en in plakjes snijden.
Ui, knoflook, wortel, pastinaak en aardperen toevoegen en 2 minuten zachtjes meebakken. Bestrooi het mengsel met zout en peper. Voeg nu de wijn, water, tijm en laurierblaadjes toe en verkruimel het bouillontablet erboven. Het vlees moet net onder staan. Laat nu het vlees afgedekt 2 à 3 uur zachtjes stoven.
Als het vlees lekker zacht geworden is, in een kopje maïzena gladroeren met 2 el water en al roerend het stoofvocht binden. Breng de saus op smaak met zout en peper. Lekker met gekookte aardappelen en een salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten