dinsdag 5 november 2013

Hertenstoof met pompoen en kruidnoten!



Doe eens wild....

 
  • 800 gram hertenstoofvlees
  • 1 dl rode wijnazijn
  • 2 dl rode wijn
  • Bloem
  • 2 el roomboter
  • 1 el olijfolie
  • 2 flinke uien
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 4 tenen knoflook
  • 1 grote of 2 kleine pompoenen
  • 2 dl runder Bouillon
  • Zout en peper
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 tl. Paprikapoeder
  • 1 tl. Oregano
  • 6 jeneverbessen
  • 6 kruidnagelen
  • 150 gram kruidnoten

  
Leg het hertenstoofvlees met de kaneelstokjes, jeneverbessen en kruidnagelen in een kom en giet er de wijn en de azijn bij. Laat even intrekken. Haal het stoofvlees uit de marinade,  dep droog en bestrooi ze met peper, zout en bloem. Bewaar de marinade. Smelt intussen de boter en voeg de olijfolie toe. Braad de hertenstoof mooi goudbruin.  Voeg daarna de bouillon en de marinade toe, zodat het vlees bijna onder staat en laat een paar uur zachtjes sudderen.

Bak ondertussen, in een andere pan,  de gesneden uien glazig doe de fijn gesneden knoflook en de paprika’s erbij en laat even zachtjes sudderen.

Als het vlees bijna gaar is en er is (te) veel vocht, giet dan eerst wat vocht af in een schaaltje en doe dan het uien en het paprikamengsel bij het vlees.

Laat alles zachtjes nog een uurtje pruttelen. Bestrooi vlees, uien en paprika met wat paprikapoeder en oregano.

Maak ondertussen de pompoen schoon door het hoedje er af te snijden en met een lepel de zaden eruit te lepelen. Snij het vruchtvlees in flinke dobbelstenen maar laat 1 cm vruchtvlees vanaf de rand zitten.

Doe de stukken pompoen en kruidnoten bij het vlees en het uienmengsel en laat nog een halfuur zachtjes stoven. Vul de uitgeholde pompoen met het mengsel.  Lekker met rode kool en een krachtige rode wijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten