De luxe straalt van dit gerecht af! |
4 x 170 gr kabeljauw
8 st coquilles
500 gr peultjes
16 plakjes pancetta
150 ml sherry
150 ml visfond
1 sjalotjes gesnipperd
1 vanillestokje
1 tkje tijm
Versgemalen zwarte peper
250 ml slagroom
Gedroogde kervel
8 st coquilles
500 gr peultjes
16 plakjes pancetta
150 ml sherry
150 ml visfond
1 sjalotjes gesnipperd
1 vanillestokje
1 tkje tijm
Versgemalen zwarte peper
250 ml slagroom
Gedroogde kervel
De saus kan een dag van te voren worden gemaakt. Breng in
een pannetje de sherry, de visfond, het sjalotje, vanillestokje en tijm aan de
kook. Laat dit op matig vuur inkoken tot een derde van de hoeveelheid over is.
Neem vanillestokje en tijm uit het vocht. Schraap met een mesje de zwarte
zaadjes uit het stokje en roer deze door het mengsel. Roer de slagroom er door en laat zachtjes
koken tot het een mooie saus is. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Omwikkel de kabeljauw ieder met vier plakken pancetta en
bak de kabeljauw aan beide kanten aan tot dat deze bruin is. Laat de kabeljauw
daarna nog even 6-8 minuten doorgaren op zacht vuur.
Maak de peulen schoon en blancheer deze.
Bak de coquilles in wat boter in 4 minuten mooi bruin en
net gaar en keer halverwege.
Warm de saus nog even door en schep deze op de borden.
Verdeel de peultjes over de borden. Leg
de kabeljauw samen met de coquilles op de peultjes. Serveer de overgebleven
vanillesaus er los bij. Strooi een beetje kervel over het gerecht en dien op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten