dinsdag 29 oktober 2013

Paella

Paella maak je om met de hele familie aan een lange tafel te genieten van het nazomerzonnetje!

  • 4-6 porties
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl zout
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 kopje kippenbouillon
  • 100 g chorizo
  • 100 gr. koude fricandeau
  • 6 gegrilde kippenpoten
  • 1 blikje doperwten
  • 1 blikje mais
  • 100 gram verse mosselen (liefst met schelp)
  • 100 gram garnalen
  • Wat witte wijn
  • 1 mespunt saffraan
  • 1 mespunt cayenne peper
  • ½ bosje basilicum
  • 300 gram gekookte rijst


    Olijfolie in grote pan of wok verhitten, de gesnipperde ui en de gepelde
    knoflook glazig fruiten. De paprika halveren, van zaadlijsten ontdoen en in dunne repen snijden, even met de ui meesmoren. De kippenbouillon erbij gieten en op middelhoog vuur 6-8 minuten laten smoren. Intussen de chorizo en de koude fricandeau in kleine blokjes snijden en met de kippenpootjes bij de groenten doen. De doperwtjes, de mais, de mosselen en de garnalen laten uitlekken en ook toevoegen, wat witte wijn erbij gieten en alle ingrediënten verwarmen. De gekookte rijst erdoor scheppen, met zout, peper en saffraan en cayennepeper op smaak brengen en 4-5 minuten zachtjes laten koken. Basilicum wassen, droogdeppen en fijnhakken en kort voor het opdienen door de paella scheppen.











    .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten