oh, oh, oh wat is dit lekker! |
Voor 4 personen:
- geraspte schil en sap van 1 citroen
- 1 el olijfolie
- 2 sjalotjes, fijngehakt
- 250 ml witte wijn
- 250 ml kippenbouillon
- 1 laurierblaadje
- 750 gr. koelverse tortellini naar keuze
- 2 bosjes mini-asperges (groene), alleen de punten
- 200 g gekoelde ongezouten boter, in blokjes
- Gemengde jonge salade
Breng de citroenrasp op hoog vuur aan de kook in een pan met 250 ml water.
Laat op zacht vuur 5 minuten zachtjes koken tot de schil zacht is.
Verhit de olie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot toe en roerbak tot hij zacht is. Voeg het citroensap, de wijn, bouillon en laurier toe. Kook in 5-6 min. zachtjes in tot de helft. Schenk door een fijne zeef, druk de vaste bestanddelen aan en doe het vocht weer in de pan. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, voeg de asperges de laatste 2 min. van de kooktijd toe. Verwarm intussen de saus op heel laag vuur. Voeg al kloppend de boter blokje voor blokje toe tot een gebonden, gladde saus. Verdeel de tortellini en asperges over de borden, besprenkel met de saus en bestrooi met citroenrasp. Serveer met de slabaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten