De lekkerste spareribs ooit! |
4 bouillonblokjes
1 pot appelmoes
6 tenen knoflook
6 tenen knoflook
150 ml sterke koffie
8 eetl. gembersiroop
4 eetl. gemalen koriander (ketoembar)
200 ml ketjap manis
4 eetl. bruine basterdsuiker
3 eetl. Dijonmosterd
4 volle theel. zout
1,5- 2 kg varkens-sparerribs
1 rode peper
12 eetl. zonnebloemolie
3 eetl. citroensap
1 bosje lente-uitjes
8 eetl. gembersiroop
4 eetl. gemalen koriander (ketoembar)
200 ml ketjap manis
4 eetl. bruine basterdsuiker
3 eetl. Dijonmosterd
4 volle theel. zout
1,5- 2 kg varkens-sparerribs
1 rode peper
12 eetl. zonnebloemolie
3 eetl. citroensap
1 bosje lente-uitjes
Voorbereiding(liefst 1 dag van
tevoren):
Doe de spareribs in een pan met water met de appelmoes en de bouillonblokjes. Kook deze ongeveer 1 ½ uur. Haal de spare ribs als deze zacht en mals is uit de pan. Laat ze goed uitlekken en dep ze af.
Doe de spareribs in een pan met water met de appelmoes en de bouillonblokjes. Kook deze ongeveer 1 ½ uur. Haal de spare ribs als deze zacht en mals is uit de pan. Laat ze goed uitlekken en dep ze af.
Pel en pers intussen de
knoflooktenen. Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes en hak het pepertje
fijn. Klop knoflook, koffie, gembersiroop, koriander, ketjap, bruine suiker,
mosterd, zout, zonnebloemolie en pepertje tot een marinade. Snijd de ribs in 4
gelijke stukken. Wrijf de marinade stevig in het vlees, schenk de rest er
overheen en laat minstens een halve dag afgedekt intrekken: keer het vlees
regelmatig en schep de eraf gelekte marinade er overheen. Maak de lente-uitjes
schoon en snijd ze in ringetjes. Verwarm de oven voor op 180°. Leg de ribs met
de marinade in een ovenschaal en verwarm het gerecht ongeveer 10 minuten. Haal
de spareribs uit de oven. Garneer af met de lente-ui.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten