Verrukkelijk! |
6 el sinaasappelmarmelade
5 el sojasaus
1 teen knoflook,fijngehakt
4 tl geraspte verse gember
4 tl rode wijnazijn
2 el sesamolie
600 gr eiernoedels
25 ml pinda arachide olie
1 rode paprika
1 ui
24 rauwe gepelde gamba’s
6 bosuitjes
korianderblaadjes
Meng de marmelade, sojasaus, knoflook, gember, azijn en sesamolie en zet apart.
Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Laat uitlekken, schep 2 tl pindaolie door en zet apart. Verhit de rest van de pindaolie in een wok op middelhoog vuur en roerbak de paprika en ui 1-2 min. tot ze zacht zijn. Voeg de garnalen toe en roerbak 2-3 minuten tot ze gaar zijn. Voeg het sausmengsel toe en roer door elkaar zodat de garnalen helemaal zijn bedekt. Voeg de noedels toe en schep 1-2 min. door elkaar om alles goed door te warmen. Schep de bosui en de koriander er door en serveer direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten