maandag 25 mei 2015

Soep onder de hoed


Heerlijk tomaten-paprikasoepje
                 

2 tenen knoflook
1 el olijfolie
1 pot geroosterde paprika’s
400 g tomatenblokjes
700 ml groentebouillon
1dl gembersiroop

2 eidooiers
4 pl. bladerdeeg

Paprikapoeder
zout en peper


Ovenstand 200
°

Fruit de fijngesneden knoflook in de olie. Voeg de uitgelekte paprika toe en bak 3-4 min. mee. Voeg  tomatenblokjes en bouillon toe. Laat 15 min. zachtjes pruttelen. Ontdooi het bladerdeeg.  Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout. Houd de soep warm. Bestrijk de plakjes bladerdeeg aan één kant met de eidooier. Schep de soep in de kommen. Bestrijk de rand van de kommen dun met de eidooier en leg de deegplakjes erop met de ingesmeerde kant boven. Druk licht aan en bak in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Bestrooi de hoedjes met paprikapoeder en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten