Heerlijk tomaten-paprikasoepje |
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
1 pot geroosterde paprika’s
400 g tomatenblokjes
700 ml groentebouillon
1dl gembersiroop
1 el olijfolie
1 pot geroosterde paprika’s
400 g tomatenblokjes
700 ml groentebouillon
1dl gembersiroop
2 eidooiers
4 pl. bladerdeeg
4 pl. bladerdeeg
Paprikapoeder
zout en peper
zout en peper
Ovenstand 200°
Fruit de fijngesneden
knoflook in de olie. Voeg de uitgelekte paprika toe en bak 3-4 min. mee. Voeg tomatenblokjes en bouillon toe. Laat 15 min.
zachtjes pruttelen. Ontdooi het bladerdeeg. Pureer de soep en breng
op smaak met peper en zout. Houd de soep warm. Bestrijk de plakjes bladerdeeg
aan één kant met de eidooier. Schep de soep in de kommen. Bestrijk de rand
van de kommen dun met de eidooier en leg de deegplakjes erop met de ingesmeerde
kant boven. Druk licht aan en bak in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Bestrooi de hoedjes met paprikapoeder en serveer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten