woensdag 16 december 2015

Crena de San Josep


Bekend Spaans toetje

\


500 ml melk
1 kaneelstokje
schil van 1 citroen
4 eierdooiers
125 g fijne tafelsuiker
20 g maïzena
60 g rietsuiker
Brander



Verhit de melk, kaneel en citroenschil op laag vuur.

Klop de eidooiers in een grote kom en klop de fijne tafelsuiker door tot het mengsel romig en lichtgeel is. Voeg de maïzena toe.

Giet het hete melkmengsel door een fijne zeef en klop door het dooiermengsel. Doe mengsel in een pan en zet op laag vuur. Roer tot het dik wordt. Giet de warme crème in kleine aardewerken ovenschaaltjes.
Zet de crèmes minstens 2 uur in de koelkast. Bestrooi de crèmes vlak voor het serveren met rietsuiker en karamelliseer ze met een brander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten