vrijdag 18 oktober 2013

Mosselen met spekjes in roomsaus

De spekjes geven een speciaal accent!



  • 1000 gram panklare mosselen in schelp
  • 30 gram boter
  • 200 g slagroom
  • 125 gram baconreepjes
  • 2 stengels bosui fijngesneden
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml witte wijn
  • 125 gr. champignons in plakjes

Smelt de boter en fruit de  bacon, sjalotjes, bosuitjes en champignons zacht.  Daarna  de geperste knoflook en de witte wijn toevoegen. Als het mengsel  kookt voeg  de mosselen toe  en laat deze  nog vijf minuten op laag vuur koken totdat de schelpen opengaan.  Gooi de schelpen die dicht blijven  weg.  Roer de slagroom  door de mosselen en laat 1 minuut meekoken. Serveer de mosselen direct.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten