Met recht onze topper thuis! |
Ingrediënten:
- 4 kalfslapjes
- 1 bol mozzarella
- 8 salieblaadjes
- 50 gr. boter + 1 el olijfolie
- 4 plakjes parmaham
- groene pesto
- 1 glas Marsala of zoete witte wijn
- 1dl runderbouillon
- 25 gr. boter in kleine blokjes
- 4 prikkertjes
- Peper en zout
Laat de kalflapjes door de slager platslaan of sla deze plat met een vleeshamer. De lapjes
kruiden met peper en zout en in het midden beleggen met een plakje mozzarella
en een lepeltje pesto. Hierop een salieblaadje leggen.
Het geheel dichtvouwen, omwikkelen met parma ham en vaststeken
met een prikkertje. De saltimbocca’s ong. 2 min. om en om bakken in de boter
met olijfolie. Uit de pan nemen en even warm houden.
De braadjus afblussen met de witte wijn en de bouillon
en tot een bijna stroperig geheel laten inkoken. Roer
geleidelijk de (roomboter)blokjes door de jus. Indien nodig op smaak brengen
met peper en zout. Garneren met de overgebleven salieblaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten