Verslavend! |
Ingrediënten
- 4 kippenpoten
- Kipkruiden
- 2 citroenen (waarvan 1 geperst en 1 in plakjes)
- 5 knoflooktenen ongepeld
- Half kopje olijfolie
- 2 dl witte wijn
- Een handvol verse tijm en rozemarijn
- Zout en peper
- krielaardappelen
- Braadslede
Plaats de stukken kip in de braadslede en draai ze enkele malen om zodat alle kanten bedekt
zijn met de marinade. Leg de stukjes citroen op de kip en bedek de schaal met
aluminiumfolie. Zet de kip minimaal 2 uur in de koelkast om de smaken goed te
laten intrekken.
Verwarm de oven voor op 250 graden. Verwijder de folie en plaats de kip in
de oven. Braad de kip 20 minuten op deze hoge stand. Draai dan de stukken eenmaal
om en leg de aardappeltjes naast de kip in de schaal. Rol de aardappeltjes even
rond zodat ze bedekt worden met de marinade. Draai de oven terug tot 200 graden
en braad de kip 50 minuten totdat deze gaar is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten