vrijdag 18 oktober 2013

Krokante citroenkip uit de oven



Verslavend!


Ingrediënten
  • 4  kippenpoten
  • Kipkruiden
  • 2 citroenen (waarvan 1 geperst en 1 in plakjes)
  • 5 knoflooktenen ongepeld
  • Half kopje olijfolie
  • 2 dl witte wijn
  • Een handvol verse tijm en rozemarijn
  • Zout en peper
  • krielaardappelen
  • Braadslede
Voor 4 personen. Kruid de kippenpoten met de kipkruiden. Strooi de tijm en rozemarijn op de bodem van de braadslede. Voeg daarna de olijfolie, wijn, citroensap en de knoflooktenen toe. 

Plaats de stukken kip in de braadslede  en draai ze enkele malen om zodat alle kanten bedekt zijn met de marinade. Leg de stukjes citroen op de kip en bedek de schaal met aluminiumfolie. Zet de kip minimaal 2 uur in de koelkast om de smaken goed te laten intrekken.

Verwarm de oven voor op 250  graden. Verwijder de folie en plaats de kip in de oven. Braad de kip 20 minuten op deze hoge stand. Draai dan de stukken eenmaal om en leg de aardappeltjes naast de kip in de schaal. Rol de aardappeltjes even rond zodat ze bedekt worden met de marinade. Draai de oven terug tot 200 graden en braad de kip 50 minuten totdat deze gaar is.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten