Dit moet je geproefd hebben! |
- 4-6 personen
- 6 kleine eitjes (maatje S)
- 6 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 125 ml crème fraise
- 3 el geraspte Parmezaanse kaas
- 100 gr pancetta snijden in reepjes
- Bladpeterselie ter garnering
Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
Knip een vel bakpapier op maat voor een bakplaat (ik gebruik een langwerpig
bakblik met opstaande rand).
Leg daar 3 plakjes bladerdeeg overlappend naast elkaar op en
daarnaast nog eens 3 plakken.
Rol de naden goed dicht.
Maak rondom op 1 cm vanaf de hoeken een inkeping met een mes, maar snijd niet
helemaal door het deeg heen.
Prik hier en daar binnen de randen wat gaatjes met een vork.
Leg het bakpapier met de deeglap op de bakplaat.
Meng de crème fraise met de Parmezaanse kaas en voeg wat zout en
peper toe. Bestrijk hiermee de deeglap binnen de rand.
Leg de plakje gesneden
pancetta erop en bak de taart 15 min. of tot het spek knapperig en het deeg
mooi uitgerezen is en goudbruin kleurt.
Roer één van de eitjes los. Neem de taart uit de oven en
bestrijk de rand met het losgeroerde ei
Breek de overige eieren om de beurt in een kopje en laat ze op
de pancetta glijden. Probeer hierbij de dooier heel te laten. Strooi er zout en
peper overheen en schuif de taart nog 5 min. terug in de oven of tot de
eiwitten zijn gestold maar de dooiers nog zacht zijn. Strooi er de peterselie
over, snijd de taart in plakken en serveer direct. Lekker met een groene salade!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten