zondag 27 oktober 2013

Taartje van bladerdeeg, spiegelei en pancetta

Dit moet je geproefd hebben!
Ingrediënten:
  • 4-6 personen
  • 6 kleine eitjes (maatje S)
  • 6 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 125 ml crème fraise
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 gr pancetta snijden in reepjes
  • Bladpeterselie ter garnering

 
Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
Knip een vel bakpapier op maat voor een bakplaat (ik gebruik  een langwerpig bakblik met opstaande rand).
Leg daar 3 plakjes bladerdeeg overlappend naast elkaar op en daarnaast nog eens 3 plakken.
Rol de naden goed dicht.
Maak rondom op 1 cm vanaf de hoeken  een inkeping met een mes, maar snijd niet helemaal door het deeg heen.
Prik hier en daar binnen de randen wat gaatjes met een vork.
 
Leg het bakpapier met de deeglap op de bakplaat.
Meng de crème fraise met de Parmezaanse kaas en voeg wat zout en peper toe. Bestrijk hiermee de deeglap binnen de rand.
Leg de plakje  gesneden pancetta erop en bak de taart 15 min. of tot het spek knapperig en het deeg mooi uitgerezen is en goudbruin kleurt.

Roer één van de eitjes los. Neem de taart uit de oven en bestrijk de rand met het losgeroerde ei

Breek de overige eieren om de beurt in een kopje en laat ze op de pancetta glijden. Probeer hierbij de dooier heel te laten. Strooi er zout en peper overheen en schuif de taart nog 5 min. terug in de oven of tot de eiwitten zijn gestold maar de dooiers nog zacht zijn. Strooi er de peterselie over, snijd de taart in plakken en serveer direct. Lekker met een groene salade!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten