donderdag 12 december 2013

Feestelijk warm chocoladetaartje met vloeibare vulling


Een feestelijk dessert!
 
  • 2 eieren
  • 25 g suiker
  • 30g bloem
  • Zout
  • 100 g pure chocolade, in stukjes
  • 100 g, in blokjes
  • Garnering: poedersuiker, frambozen
  • 4 vormpjes a 2 dl.
 
Voorbereiden:
Klop eieren en suiker schuimig.
Klop er bloem en een snufje zout door.
Smelt de chocolade en boter au bain-marie.
Voeg van het vuur af het eimengsel toe en roer tot glad mengsel.
Vet de vormpjes in met boter, bestuif met wat bloem.
Verdeel het chocolademengsel over de vormpjes.
Bereiden: oven 200 °C. Bak de taartjes tot deze van de buitenkant stevig is, maar van binnen vloeibaar ongeveer 8-10 minuten. Stort de cakejes op 4 bordjes. Garneer met poedersuiker en frambozen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten