woensdag 29 januari 2014

Kabeljauw met tomatensalsa


De ultieme verleiding
400 gr verse kabeljauw filet
¾ el olijfolie
Flinke hand broodkruim
4 knoflooktenen
Zeezout
Witte peper

De verse Bruschetta:

4  flinke verse tomaten
½ rode (kleine) paprika
1 el vers geperst citroensap
3 el vers gesnipperde peterselie
3 el vers gesnipperde koriander
2 teentjes knoflook
3 el olijfolie
Zeezout
Zwarte peper

Verwarm de oven voor tot 170 graden. Sprenkel wat olijfolie over beide kanten van de kabeljauwfilets. Vermeng broodkruim met knoflook, zout en peper. Doe dit aan beide kanten van de filets. Leg ze in een glazen ovenschaal.. Bak de vis in de oven in 13-15 minuten. Snijd de tomaten en de halve paprika in blokjes, snipper verse peterselie en korianderblaadjes. Vermeng in een kom met knoflook (geperst) en de overige specerijen. Haal de vis uit de oven, leg het bruschetta mengsel erop. Zet de ovenschaal terug in de oven en bak nog een kleine 10 minuten door totdat het allemaal gaar is. Eventueel mag je nog een beetje verse courgette toevoegen als je die hebt. Deel door vieren en serveer warm uit op voorverwarmde borden. Dit is echt vreselijk lekker en gezond.

Serveertips

Lekker met gebakken baby kriel of vers brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten