Kip met vruchten |
Kip
met ananas, appel en honing
Voor 4/5 personen:
4 kippenpootjes
4 kipkarbonades
Kipkruiden
3/4 l. kippenbouillon
150 gr. Bloem
sojaolie
3 el. honing
4 el. azijn
1 klein blikje ananasstukjes
2 stevige appels
4 el. Ketjap
Evt. granaatappelpitjes
7 el. Allesbinder
1pk witte rijst
Kruid de kip en haal deze door de bloem. Bak de kip in de olie
en braad rondom bruin. Giet de kippenbouillon en allesbinder bij de kip en laat
de kip een half uur zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de rijst. Laat de
ananasstukje uitlekken maar gooi het sap niet weg. Schil de appel en snijd in
stukjes. Als de kip bijna gaar is, de honing, azijn, ketjap, scheutje
ananassap, ananasstukjes en appelstukjes toevoegen. Laat alles nog heel even
mee pruttelen. Lekker met een gekoeld
glas witte wijn! Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten