vrijdag 27 juni 2014

Kip met ananas, appel en honing



Kip met vruchten
 
Kip met ananas, appel en honing

 
Voor 4/5 personen:

4 kippenpootjes
4 kipkarbonades
Kipkruiden
3/4 l. kippenbouillon
150 gr. Bloem
sojaolie
3 el. honing
4 el. azijn
1 klein blikje ananasstukjes
2 stevige appels
4 el. Ketjap
Evt. granaatappelpitjes
7 el. Allesbinder
1pk witte rijst

Kruid de kip en haal deze door de bloem. Bak de kip in de olie en braad rondom bruin. Giet de kippenbouillon en allesbinder bij de kip en laat de kip een half uur zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de rijst. Laat de ananasstukje uitlekken maar gooi het sap niet weg. Schil de appel en snijd in stukjes. Als de kip bijna gaar is, de honing, azijn, ketjap, scheutje ananassap, ananasstukjes en appelstukjes toevoegen. Laat alles nog heel even mee pruttelen.  Lekker met een gekoeld glas witte wijn! Eet smakelijk!

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten