zondag 2 november 2014


Linzen zijn supergezond, voedzaam en veelzijdig
Linzensalade met blauwe bes en tomaat

  • 250 g gele/oranje cherrytomaten
  • 250 g rode cherrytomaten
  • 2 tl suiker
  • 4 el olijfolie
  • 3 takjes oregano
  • 400 g linzen (blik 400 g)
  • 150 g blauwe bessen
  • 15 g basilicum
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl dijonmosterd
  • 40 g pistachenoten of andere noten (gepeld)

Verwarm de oven voor op 150 °C. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi met de suiker en wat zout. Besprenkel met 3 el olie. Leg de takjes oregano tussen de tomaten. Zet ca. 45 min. in de oven.
Spoel de linzen af onder koud water en laat uitlekken. Doe in een kom en voeg de blauwe bessen en de in stukken gescheurde blaadjes basilicum toe.

Neem de tomaten uit de oven en verwijder de oregano. Schenk het vocht van de tomaten in een kom. Klop het vocht met de olie, balsamicoazijn en mosterd tot een dressing. Schep de tomaten en dressing voorzichtig door de salade. Bestrooi met de noten!

De geschaafde kokos geeft een tropisch tintje aan dit gerecht!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten