Linzen zijn supergezond, voedzaam en veelzijdig |
Linzensalade
met blauwe bes en tomaat
- 250 g gele/oranje cherrytomaten
- 250 g rode cherrytomaten
- 2 tl suiker
- 4 el olijfolie
- 3 takjes oregano
- 400 g linzen (blik 400 g)
- 150 g blauwe bessen
- 15 g basilicum
- 1 el balsamicoazijn
- 1 tl dijonmosterd
- 40 g pistachenoten of andere noten (gepeld)
Verwarm de oven voor op 150 °C. Halveer de tomaten en
leg ze met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi met de suiker en
wat zout. Besprenkel met 3 el olie. Leg de takjes oregano tussen de tomaten.
Zet ca. 45 min. in de oven.
Spoel de linzen af onder koud water en laat uitlekken.
Doe in een kom en voeg de blauwe bessen en de in stukken gescheurde blaadjes
basilicum toe.
Neem de tomaten uit de oven en verwijder de oregano.
Schenk het vocht van de tomaten in een kom. Klop het vocht met de olie, balsamicoazijn
en mosterd tot een dressing. Schep de tomaten en dressing voorzichtig door de
salade. Bestrooi met de noten!
De geschaafde kokos geeft een tropisch
tintje aan dit gerecht!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten