woensdag 16 december 2015

Mosselsoep met saffraan, spek en sinaasappel


 
 

Mespunt saffraandraadjes
100 ml witte wijn
O,5 kg mosselen
Rasp en sap van 1 ½ sinaasappel
1 el olijfolie
50 g. gerookte spekblokjes
1 ui fijngesneden
½ winterwortel in plakjes
150 g. knolselderij in blokjes van 1 cm.
500 ml kippenbouillon
100 ml  slagroom
2 eierdooiers
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 el fijngehakte peterselie

 

Week de saffraan 10 min. in de witte wijn.
Breng mosselen met de sinaasappelsap aan de kook tot de schelpen open zijn.
Giet af en vang het vocht op.
Bak de spekjes uit in de olie. Voeg knolselderij, ui en wortel toe.
Bak een paar minuten. Voeg safraanwijn, mosselvocht, bouillon en
de helft van het sinaasappelsap toe. Laat 10 min. koken.
Meng room met de eidooiers en voeg al roerend bij de soep.
Niet laten koken. Meng de knoflook met de peterselie en de rest van het sinaasappelsap.
Haal wat mosselen uit de schelpen en voeg deze bij de soep. Doe dit ook met de mosselen met schelp. Bestrooi de soep met de sinaasappelrasp en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten