1 kg. doorregen hertenvlees
40 gr. bloem
100 g. boter
500 g uien
30 g. donkere basterdsuiker
300 ml donker bier
400 ml. wildfond
2 kruidnagels
2 blaadjes laurier
1 steranijs
De helft van een speculaasbrok
400 g. gemengde paddenstoelen
2 cm gemberwortel, geraspt
Bestrooi de vleesblokjes met zout en peper en meng deze
door de bloem.
Verhit 50 gr. boter in een grote pan en bak het vlees
rondom bruin.
Schep uit de pan voeg een lepel boter toe en bak de uien
rondom bruin.
Doe het vlees terug in de pan met het suiker, bier, fond,
specerijen en speculaas.
Laat het vlees op laag vuur 1 ½ uur sudderen tot het mals
en gaar is.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de
paddenstoelen in 5 min gaar.
Bestrooi met zout, peper en de gember en voeg ze bij de
stoof.
Lekker met aardappelpuree en rode kool.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten