Aards, wild en fris |
2 eendenborstfilets
225 g blauwe bessen
60 ml extra vergine olijfolie
30 ml rodewijnazijn
1 tl mosterd
100 g gemengde sla (zoals eikenblad, bietenblad en lollo rossa)
100 g rucola
125 g bramen
Ovenstand 180°. Snijd met een scherp mes het vel van de eendenborsten kruislings in. Wrijf beide kanten in met zout en versgemalen peper. Bak de eend op zacht vuur 10 min. op de velkant.
Giet het grootste deel van het vet af. Zet het vuur hoger en bak tot het vel krokant is. Zet de eend nog 5-7 minuten in de oven. Pureer intussen 100 gr. bessen met de olijfolie, wijnazijn en mosterd. Zeef de dressing en breng op smaak met zout en peper. Neem de eendenborst uit de oven en laat afgedekt op een warme plaats 5-10 min. rusten. Verdeel de sla en rucola over 4 borden. Snijd de eendenborst in dunne plakken en verdeel over de sla. Sprenkel de dressing er over. Garneer met de bramen en de rest van de bessen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten