woensdag 16 december 2015

Knolselderijsoep met appel, walnoten en tijm


 

1 knolselderij
2 appels
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1l. groentebouillon
100 ml slagroom
50 gr. walnoten grof gehakt
5 takjes tijm




Staafmixer.




Schil de knolselderij en snij in blokjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij in blokjes. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 3 min op matig vuur. Voeg de knolselderij en appel toe en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 min zachtjes koken tot de knolselderij en appel zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Roer de room door de soep. Verdeel de soep over kommetjes. Bestrooi de soep met walnoten en tijmblaadjes.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten